Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem a nasypeme směs. Pokud máte sklenici nebo hrnek s plochým dnem, použijte ji na urovnání a stlačení směsi, případně použijte lžíci nebo ruce. Hotový korpus dáme do ledničky.
Čokoládu nalámeme na malé kousky a ohřejeme buď ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě (pozor, pokud jste čokoládu nikdy v mikrovlnce neohřívali, dejte ji vždy jen na 20 sekund a pak ji zkontrolujte/promíchejte, aby se vám nespálila).
Želatinu rozmícháme v teplém mléce dle návodu na balíčku a zamícháme šlehačem do tekuté čokolády.
Pokud je na lučině vysrážená tekutina slijeme a lučinu pomocí šlehače zamícháme do čokolády.
Přidáme čerstvou šťávu z 1 pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů.
Pomeranče je třeba umýt kartáčkem, pokud si nejste jistí, že nejsou chemicky ošetřené. Kůru strouhejte jen z oranžové vrstvy.
Vše důkladně smíchejte šlehačem, dokud se vše nespojí v jednolitou hmotu. Máte-li raději sladší dorty, pak případně dle chuti doslaďte prosátým moučkovým cukrem.
Směs dejte do formy na hotový korpus, zarovnejte do roviny, případně sklepejte, aby byl pěkně rovný.
Dejte chladit do lednice na minimálně 4 hodiny (lepší přes noc).
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík