Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem a nasypeme směs. Pokud máte sklenici nebo hrnek s plochým dnem, použijte ji na urovnání a stlačení směsi, případně použijte lžíci nebo ruce. Hotový korpus dáme do ledničky.
Čokoládu nalámeme na malé kousky a ohřejeme buď ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě (pozor, pokud jste čokoládu nikdy v mikrovlnce neohřívali, dejte ji vždy jen na 20 sekund a pak ji zkontrolujte/promíchejte, aby se vám nespálila).
Želatinu rozmícháme v teplém mléce dle návodu na balíčku a zamícháme šlehačem do tekuté čokolády.
Pokud je na lučině vysrážená tekutina slijeme a lučinu pomocí šlehače zamícháme do čokolády.
Přidáme čerstvou šťávu z 1 pomeranče a na jemno nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů.
Pomeranče je třeba umýt kartáčkem, pokud si nejste jistí, že nejsou chemicky ošetřené. Kůru strouhejte jen z oranžové vrstvy.
Vše důkladně smíchejte šlehačem, dokud se vše nespojí v jednolitou hmotu. Máte-li raději sladší dorty, pak případně dle chuti doslaďte prosátým moučkovým cukrem.
Směs dejte do formy na hotový korpus, zarovnejte do roviny, případně sklepejte, aby byl pěkně rovný.
Dejte chladit do lednice na minimálně 4 hodiny (lepší přes noc).
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem