Dortovou formu vyklademe alobalem, na dno poklademe piškoty bříškem nahoru, mašlovačkou je potřeme rumem a pokládáme ovoce.
Smícháme jednu smetanu s dvěma lžícemi z další smetany a se 3 lžícemi cukru. Směs naneseme na piškoty a poklademe ovoce.
Poté opět pokračujeme piškoty. Takto uděláme všechny 3 vrstvy s tím, že do poslední (vrchní) přidáme kakao a zamícháme. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Dort dáme do lednice zchladnout. Měl by tam být alespoň jeden den, ale ze zkušeností vím, že to v rodině nikdo nevydrží.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka