Dortovou formu vyklademe alobalem, na dno poklademe piškoty bříškem nahoru, mašlovačkou je potřeme rumem a pokládáme ovoce.
Smícháme jednu smetanu s dvěma lžícemi z další smetany a se 3 lžícemi cukru. Směs naneseme na piškoty a poklademe ovoce.
Poté opět pokračujeme piškoty. Takto uděláme všechny 3 vrstvy s tím, že do poslední (vrchní) přidáme kakao a zamícháme. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Dort dáme do lednice zchladnout. Měl by tam být alespoň jeden den, ale ze zkušeností vím, že to v rodině nikdo nevydrží.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu