Dortovou formu vyklademe alobalem, na dno poklademe piškoty bříškem nahoru, mašlovačkou je potřeme rumem a pokládáme ovoce.
Smícháme jednu smetanu s dvěma lžícemi z další smetany a se 3 lžícemi cukru. Směs naneseme na piškoty a poklademe ovoce.
Poté opět pokračujeme piškoty. Takto uděláme všechny 3 vrstvy s tím, že do poslední (vrchní) přidáme kakao a zamícháme. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Dort dáme do lednice zchladnout. Měl by tam být alespoň jeden den, ale ze zkušeností vím, že to v rodině nikdo nevydrží.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla