Dortovou formu vyklademe alobalem, na dno poklademe piškoty bříškem nahoru, mašlovačkou je potřeme rumem a pokládáme ovoce.
Smícháme jednu smetanu s dvěma lžícemi z další smetany a se 3 lžícemi cukru. Směs naneseme na piškoty a poklademe ovoce.
Poté opět pokračujeme piškoty. Takto uděláme všechny 3 vrstvy s tím, že do poslední (vrchní) přidáme kakao a zamícháme. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Dort dáme do lednice zchladnout. Měl by tam být alespoň jeden den, ale ze zkušeností vím, že to v rodině nikdo nevydrží.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky