Smícháme jogurt a smetanu, osladíme vanilkovým cukrem. Můžeme přidat i obyčejný cukr.
Do nádoby (dortová forma nebo miska na pečení) poklademe vedle sebe piškoty, dále vrstvu jogurtu se smetanou, opět piškoty, jogurt a končíme vrstvou piškotů, na které poklademe jahody.
Ze šťávy z kompotu a pudinku uvaříme růžovou hmotu, kterou přelijeme vršek dortu.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky