Jablka s cukrem, skořicí a 3 dcl vody rozvaříme na kaši. Pudink rozmícháme v 3 dcl studené vody a vlijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání povaříme 2 minuty (jako pudink). Dno formy vyložíme piškoty, nalijeme na ně jablečnou kaši a opakujeme. Končíme vrstvou jablečné kaše.
Hotový dortík necháme vychladnout a pak necháme do druhého dne odležet v lednici. Při podávání zdobíme šlehačkou, můžeme posypat strouhanou čokoládou, záleží na vaší fantazii. Je vhodný pro malé děti a samozřejmě i pro dospělé.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení