Jablka s cukrem, skořicí a 3 dcl vody rozvaříme na kaši. Pudink rozmícháme v 3 dcl studené vody a vlijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání povaříme 2 minuty (jako pudink). Dno formy vyložíme piškoty, nalijeme na ně jablečnou kaši a opakujeme. Končíme vrstvou jablečné kaše.
Hotový dortík necháme vychladnout a pak necháme do druhého dne odležet v lednici. Při podávání zdobíme šlehačkou, můžeme posypat strouhanou čokoládou, záleží na vaší fantazii. Je vhodný pro malé děti a samozřejmě i pro dospělé.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé