Jablka s cukrem, skořicí a 3 dcl vody rozvaříme na kaši. Pudink rozmícháme v 3 dcl studené vody a vlijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání povaříme 2 minuty (jako pudink). Dno formy vyložíme piškoty, nalijeme na ně jablečnou kaši a opakujeme. Končíme vrstvou jablečné kaše.
Hotový dortík necháme vychladnout a pak necháme do druhého dne odležet v lednici. Při podávání zdobíme šlehačkou, můžeme posypat strouhanou čokoládou, záleží na vaší fantazii. Je vhodný pro malé děti a samozřejmě i pro dospělé.
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu