Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií. Sušenkovou hmotu vtlačíme na její dno a vytvoříme okraj asi 2,5 cm vysoký. Dáme ztuhnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Pak přidáme změklé máslo (100 g), řádně vymícháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Grepy oloupeme, zbavíme blanek, rozprostřeme na koláč s krémem a dáme chladit. Připravíme si želé dle návodu a povrch dortu jím potřeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč