Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií. Sušenkovou hmotu vtlačíme na její dno a vytvoříme okraj asi 2,5 cm vysoký. Dáme ztuhnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Pak přidáme změklé máslo (100 g), řádně vymícháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Grepy oloupeme, zbavíme blanek, rozprostřeme na koláč s krémem a dáme chladit. Připravíme si želé dle návodu a povrch dortu jím potřeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem