Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií. Sušenkovou hmotu vtlačíme na její dno a vytvoříme okraj asi 2,5 cm vysoký. Dáme ztuhnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Pak přidáme změklé máslo (100 g), řádně vymícháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Grepy oloupeme, zbavíme blanek, rozprostřeme na koláč s krémem a dáme chladit. Připravíme si želé dle návodu a povrch dortu jím potřeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči