Nepečený jablečný dort

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      kg jablka

Postup přípravy receptu

  • Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, zalijeme půllitrem vody, přidáme cukr a povaříme.
  • Mezitím si připravíme dortovou formu; na dno i na stěny dáme alobal (nebo fólii) a dno pokryjeme piškoty.
  • Když se jablka rozvaří, rozmícháme v hrnku dva pudinky ve vodě. Nalijeme je do jablek a povaříme na hustou omáčku.
  • Polovinu jí vlijeme do dortové formy na piškoty, pak rozložíme další vrstvu piškotů a znovu vlijeme jablečnou omáčku.
  • Přes noc dáme dort do chladničky (směs však nesmí zmrznout).
  • Druhý den položíme dort na mělký talíř a před příchodem hostů ho ozdobíme šlehačkou (ušlehanou), případně strouhanou čokoládou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: