Jablka nahrubo nastrouháme a naříme s 200 ml vody a skořicí 5 minut. V jiné nádobě smícháme hrnek vody, pudink a cukr, vlijeme do hrnce s jablky a vaříme do zhoustnutí. Libovolnou mísu vyložíme piškoty a na to nalijeme trochu směsi, pak zase piškoty a jablečnou směs. Dort necháme vychladnout v lednici až ztuhne.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena