Smetanový dortík Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a… více o Smetanový dortík
Jahodový dortík Nejprve si připravte těsto. Do šesti ušlehaných bílků zamíchejte prášek do pečiva a potom postupně přisypávejte… více o Jahodový dortík
Falešný Sachr dortík Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něj postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho,… více o Falešný Sachr dortík
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát… Třešně jsou nejen lahodné ovoce, ale také skvělá superpotravina, kterou si rozhodně nemůžete… Celý článek
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů Barevné, lákavé a nadupané vitaminy. Taková jsou smoothie. Ačkoli jsou zdravá, ne všechna jsou… Celý článek
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a… Byla by škoda nevyužít poměrně krátkou, ale zato nádherně sladkou sezonu jahod a neudělat si z… Celý článek
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií! Všichni víme, jak důležité je dodržovat pitný režim, obzvlášť, když je venku horko. Ideální je… Celý článek
Kotlety pro gurmány Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Mandarinková buchta Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď… více o Mandarinková buchta
Špekáčky pikant RLD Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit.… více o Špekáčky pikant RLD
Italské žampiony na gril Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra. Z uvedených ingrediencí… více o Italské žampiony na gril
Hrníčkový mazanec Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné… více o Hrníčkový mazanec
Azu po tatarsku Hrubě nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso pokrájené na hranolky a za stálého míchání je osmahneme a pod… více o Azu po tatarsku
Blesková hermelínovka Hermelín si nastouháme na struhadle (nepřilepí se pokud potřete struhadlo kapkou oleje) přidáme 3 lžíce majonézy, šunku… více o Blesková hermelínovka
Hrášková polévka Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru… více o Hrášková polévka
Voňavý sirup z bezinkových květů **Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Mrkvová polévka Na drobno nastrouhanou mrkev a rozkrájenou cibulku orestujeme na másle. Přidáme dětskou krupičku a majoránku. Přidáme… více o Mrkvová polévka
Mrkvová buchta 1. Promícháme sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a podle potřeby mléko. 3. pečeme ve středně vyhřáté… více o Mrkvová buchta
Datlové sušky Vločky opražíme na pánvi a smícháme s rozehřátým máslem. Med, vejce a prášek do pečiva smícháme s nakrájenými… více o Datlové sušky