Kakao, kr. cukr a mléko v menším hrnci a na mírném ohni necháme rozvařit. Když se hmota vaří, přidáme 100 g másla a necháme ho rozpustit. Hmotu odstavíme a přidáme mixérem rozmixované sušenky na jemný prášek. Promícháme.
Pomocí mixéru vyšleháme 150 g másla do pěny, přidáme moučkový cukr a znovu krátce šleháme. Přidáme kokos a sušené mléko (pokud nemáme, nemusíme dávat; jde tam jen o chuť).
Připravíme si potravinářskou fólii nebo alobal. Na fólii navrstvíme kakaové těstíčko a rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku. Na kakaové těsto navrstvíme kokosové a pěkně ho uhladíme.
Opatrně srolujeme a zabalíme do fólie nebo alobalu a odložíme do lednice pořádně ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka