Kakao, kr. cukr a mléko v menším hrnci a na mírném ohni necháme rozvařit. Když se hmota vaří, přidáme 100 g másla a necháme ho rozpustit. Hmotu odstavíme a přidáme mixérem rozmixované sušenky na jemný prášek. Promícháme.
Pomocí mixéru vyšleháme 150 g másla do pěny, přidáme moučkový cukr a znovu krátce šleháme. Přidáme kokos a sušené mléko (pokud nemáme, nemusíme dávat; jde tam jen o chuť).
Připravíme si potravinářskou fólii nebo alobal. Na fólii navrstvíme kakaové těstíčko a rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku. Na kakaové těsto navrstvíme kokosové a pěkně ho uhladíme.
Opatrně srolujeme a zabalíme do fólie nebo alobalu a odložíme do lednice pořádně ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely