Kakao, kr. cukr a mléko v menším hrnci a na mírném ohni necháme rozvařit. Když se hmota vaří, přidáme 100 g másla a necháme ho rozpustit. Hmotu odstavíme a přidáme mixérem rozmixované sušenky na jemný prášek. Promícháme.
Pomocí mixéru vyšleháme 150 g másla do pěny, přidáme moučkový cukr a znovu krátce šleháme. Přidáme kokos a sušené mléko (pokud nemáme, nemusíme dávat; jde tam jen o chuť).
Připravíme si potravinářskou fólii nebo alobal. Na fólii navrstvíme kakaové těstíčko a rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku. Na kakaové těsto navrstvíme kokosové a pěkně ho uhladíme.
Opatrně srolujeme a zabalíme do fólie nebo alobalu a odložíme do lednice pořádně ztuhnout. Krájíme ostrým nožem.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků