Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby doplníme do 900 ml a dáme vařit společně s cukrem. Cukru dáváme podle kyselosti šťávy a naší chuti.
Ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, přilijeme do vroucí šťávy a dle návodu uvaříme. Do hotového pudinku vmícháme piškoty a vše nalijeme do misky vypláchlé studenou vodou nebo mírně potřenou olejem, abychom vychladlý dort mohli dobře vyklopit.
Skládání a vrstvení piškot nemá smysl, v ostružinovém želé vždy stoupají na povrch. Případně je můžeme během chladnutí, ještě promíchat.
Misku dáme do chladna alespoň na 12 hodin proležet, pak dort vyklopíme, nakrájíme, dozdobíme šlehačkou nebo smetanou, můžeme dozdobit i čerstvými ostružinami.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem