Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby doplníme do 900 ml a dáme vařit společně s cukrem. Cukru dáváme podle kyselosti šťávy a naší chuti.
Ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, přilijeme do vroucí šťávy a dle návodu uvaříme. Do hotového pudinku vmícháme piškoty a vše nalijeme do misky vypláchlé studenou vodou nebo mírně potřenou olejem, abychom vychladlý dort mohli dobře vyklopit.
Skládání a vrstvení piškot nemá smysl, v ostružinovém želé vždy stoupají na povrch. Případně je můžeme během chladnutí, ještě promíchat.
Misku dáme do chladna alespoň na 12 hodin proležet, pak dort vyklopíme, nakrájíme, dozdobíme šlehačkou nebo smetanou, můžeme dozdobit i čerstvými ostružinami.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka