Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby doplníme do 900 ml a dáme vařit společně s cukrem. Cukru dáváme podle kyselosti šťávy a naší chuti.
Ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, přilijeme do vroucí šťávy a dle návodu uvaříme. Do hotového pudinku vmícháme piškoty a vše nalijeme do misky vypláchlé studenou vodou nebo mírně potřenou olejem, abychom vychladlý dort mohli dobře vyklopit.
Skládání a vrstvení piškot nemá smysl, v ostružinovém želé vždy stoupají na povrch. Případně je můžeme během chladnutí, ještě promíchat.
Misku dáme do chladna alespoň na 12 hodin proležet, pak dort vyklopíme, nakrájíme, dozdobíme šlehačkou nebo smetanou, můžeme dozdobit i čerstvými ostružinami.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky