Uvaříme si silnou kávu bez logru, cca 1 dl, kterou smícháme s 1 dl vaječného likéru a do této směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno dortové formy (o průměru 22cm). Na piškoty naneseme slabou vrstvu krému a na něj opět namočené piškoty, na které dáme silnější vrstvu krému. Poklademe ovocem, které do krému trochu zamáčkneme. Ovoce rozložíme ještě navrch krému, uhladíme a dáme třetí vrstvu namočených piškotů. Na piškoty naneseme zbytek krému, který uhladíme a přes jemné sítko vršek dortu posypeme kakaem, dáme vychladit a proležet.
Před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem nebo přelít likérem.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč