Uvaříme si silnou kávu bez logru, cca 1 dl, kterou smícháme s 1 dl vaječného likéru a do této směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno dortové formy (o průměru 22cm). Na piškoty naneseme slabou vrstvu krému a na něj opět namočené piškoty, na které dáme silnější vrstvu krému. Poklademe ovocem, které do krému trochu zamáčkneme. Ovoce rozložíme ještě navrch krému, uhladíme a dáme třetí vrstvu namočených piškotů. Na piškoty naneseme zbytek krému, který uhladíme a přes jemné sítko vršek dortu posypeme kakaem, dáme vychladit a proležet.
Před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem nebo přelít likérem.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky