Uvaříme si silnou kávu bez logru, cca 1 dl, kterou smícháme s 1 dl vaječného likéru a do této směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno dortové formy (o průměru 22cm). Na piškoty naneseme slabou vrstvu krému a na něj opět namočené piškoty, na které dáme silnější vrstvu krému. Poklademe ovocem, které do krému trochu zamáčkneme. Ovoce rozložíme ještě navrch krému, uhladíme a dáme třetí vrstvu namočených piškotů. Na piškoty naneseme zbytek krému, který uhladíme a přes jemné sítko vršek dortu posypeme kakaem, dáme vychladit a proležet.
Před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem nebo přelít likérem.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví