Uvaříme si silnou kávu bez logru, cca 1 dl, kterou smícháme s 1 dl vaječného likéru a do této směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno dortové formy (o průměru 22cm). Na piškoty naneseme slabou vrstvu krému a na něj opět namočené piškoty, na které dáme silnější vrstvu krému. Poklademe ovocem, které do krému trochu zamáčkneme. Ovoce rozložíme ještě navrch krému, uhladíme a dáme třetí vrstvu namočených piškotů. Na piškoty naneseme zbytek krému, který uhladíme a přes jemné sítko vršek dortu posypeme kakaem, dáme vychladit a proležet.
Před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem nebo přelít likérem.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany