Smetanu a jogurt promícháme s oběma cukry. Jednu třetinu oddělíme a přimícháme do ní kakao.
Na dno formy (menší, nejlépe skleněné) položíme vrstvu piškotů a ty pokryjeme polovinou světlé směsi. Vrstvu uhladíme a naskládáme další piškoty. Ty pokryjeme kakaovou směsí a zakryjeme piškoty. Navrch dáme druhou polovinu světlé směsi.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, rozmícháme, necháme trochu zchladnout a ozdobíme dort čokoládovou polevou. Dort necháme nejlépe přes noc odležet v chladu.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka