Změklé máslo ušleháme se salkem, cukrem, kakaem a trochou rumu (podle chuti) do pěny.
Přisypeme piškoty a promícháme. Vyklopíme na vál a rukama důkladně zpracujeme dohromady.
Vzniklou hmotu rozdělíme na tři díly. Z každého vyrobíme váleček, který důkladně poválíme v pomletých piškotech nebo mletých ořeších, případně v kokosu.
Každý zabalíme pevně do alobalu a dáme do ledničky pořádně ztuhnout a uležet, nejlépe 1–2 dny.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem