Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš drobivá. Poté kolem celé formy naskládáme svisle cukrářské piškoty. Rozmixujeme tvarohy se smetanou a přidáme cukr dle chuti. Půlku směsi naneseme na sušenkové těsto a do druhé půlky vmixujeme kakao, aby byla hnědá. Druhou směs naneseme rovnoměrně na směs první. Vrchní část dortu ozdobíme libovolně ovocem, uvaříme želatinu z prášku (návod na druhé straně obalu) a polijeme rovnoměrně ovoce. Želatinu necháme vychladnout a dáme do lednice. Podáváme druhý den.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda