Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš drobivá. Poté kolem celé formy naskládáme svisle cukrářské piškoty. Rozmixujeme tvarohy se smetanou a přidáme cukr dle chuti. Půlku směsi naneseme na sušenkové těsto a do druhé půlky vmixujeme kakao, aby byla hnědá. Druhou směs naneseme rovnoměrně na směs první. Vrchní část dortu ozdobíme libovolně ovocem, uvaříme želatinu z prášku (návod na druhé straně obalu) a polijeme rovnoměrně ovoce. Želatinu necháme vychladnout a dáme do lednice. Podáváme druhý den.
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete