Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš drobivá. Poté kolem celé formy naskládáme svisle cukrářské piškoty. Rozmixujeme tvarohy se smetanou a přidáme cukr dle chuti. Půlku směsi naneseme na sušenkové těsto a do druhé půlky vmixujeme kakao, aby byla hnědá. Druhou směs naneseme rovnoměrně na směs první. Vrchní část dortu ozdobíme libovolně ovocem, uvaříme želatinu z prášku (návod na druhé straně obalu) a polijeme rovnoměrně ovoce. Želatinu necháme vychladnout a dáme do lednice. Podáváme druhý den.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra