balíček
mražená zelenina
čínská apod. nebo syrová nakrájená
Postup přípravy receptu
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji worchestrovou omáčkou dle chuti, opepříme, podlijeme vroucí vodou a přisypeme rýži. Po chvíli do pánve přidáme zeleninový bujón. Vaříme pod pokličkou, ale často mícháme. Rýže do sebe nasává vodu, takže musíme opatrně podlévat, dokud není úplně vařená. A tím je dílo dokonáno. Kdo chce, může si porci zasypat strouhaným sýrem.
Je to lehké a přitom chutné zeleninové jídlo bez tuku.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra