balíček
mražená zelenina
čínská apod. nebo syrová nakrájená
Postup přípravy receptu
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji worchestrovou omáčkou dle chuti, opepříme, podlijeme vroucí vodou a přisypeme rýži. Po chvíli do pánve přidáme zeleninový bujón. Vaříme pod pokličkou, ale často mícháme. Rýže do sebe nasává vodu, takže musíme opatrně podlévat, dokud není úplně vařená. A tím je dílo dokonáno. Kdo chce, může si porci zasypat strouhaným sýrem.
Je to lehké a přitom chutné zeleninové jídlo bez tuku.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou