balíček
mražená zelenina
čínská apod. nebo syrová nakrájená
Postup přípravy receptu
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji worchestrovou omáčkou dle chuti, opepříme, podlijeme vroucí vodou a přisypeme rýži. Po chvíli do pánve přidáme zeleninový bujón. Vaříme pod pokličkou, ale často mícháme. Rýže do sebe nasává vodu, takže musíme opatrně podlévat, dokud není úplně vařená. A tím je dílo dokonáno. Kdo chce, může si porci zasypat strouhaným sýrem.
Je to lehké a přitom chutné zeleninové jídlo bez tuku.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou