balíček
mražená zelenina
čínská apod. nebo syrová nakrájená
Postup přípravy receptu
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji worchestrovou omáčkou dle chuti, opepříme, podlijeme vroucí vodou a přisypeme rýži. Po chvíli do pánve přidáme zeleninový bujón. Vaříme pod pokličkou, ale často mícháme. Rýže do sebe nasává vodu, takže musíme opatrně podlévat, dokud není úplně vařená. A tím je dílo dokonáno. Kdo chce, může si porci zasypat strouhaným sýrem.
Je to lehké a přitom chutné zeleninové jídlo bez tuku.
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou