balíček
mražená zelenina
čínská apod. nebo syrová nakrájená
Postup přípravy receptu
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev – bez tuku! Když začne syčet, pokapeme ji worchestrovou omáčkou dle chuti, opepříme, podlijeme vroucí vodou a přisypeme rýži. Po chvíli do pánve přidáme zeleninový bujón. Vaříme pod pokličkou, ale často mícháme. Rýže do sebe nasává vodu, takže musíme opatrně podlévat, dokud není úplně vařená. A tím je dílo dokonáno. Kdo chce, může si porci zasypat strouhaným sýrem.
Je to lehké a přitom chutné zeleninové jídlo bez tuku.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka