Dáme vařit žebra, přitom oloupeme brambory, očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky, brokolici na růžičky.
Když je vývar uvařený, kosti obereme a do vývaru dáme vařit maso. Přidáme veškeré suroviny i s kořením a namočené houby. Polévku zahustíme vlastní nebo instantní jíškou, krupkami a rozkvedlaným vajíčkem. Ozdobíme pokrájenou zelenou petrželí, dochutíme a podáváme.
Čerstvé houby můžeme udělat jako smaženici s vajíčkem a přidat je do polévky až nakonec.
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu.
V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková…
více o Tiramisu, které nezklame
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě