Dáme vařit žebra, přitom oloupeme brambory, očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky, brokolici na růžičky.
Když je vývar uvařený, kosti obereme a do vývaru dáme vařit maso. Přidáme veškeré suroviny i s kořením a namočené houby. Polévku zahustíme vlastní nebo instantní jíškou, krupkami a rozkvedlaným vajíčkem. Ozdobíme pokrájenou zelenou petrželí, dochutíme a podáváme.
Čerstvé houby můžeme udělat jako smaženici s vajíčkem a přidat je do polévky až nakonec.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny