Dáme vařit žebra, přitom oloupeme brambory, očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky, brokolici na růžičky.
Když je vývar uvařený, kosti obereme a do vývaru dáme vařit maso. Přidáme veškeré suroviny i s kořením a namočené houby. Polévku zahustíme vlastní nebo instantní jíškou, krupkami a rozkvedlaným vajíčkem. Ozdobíme pokrájenou zelenou petrželí, dochutíme a podáváme.
Čerstvé houby můžeme udělat jako smaženici s vajíčkem a přidat je do polévky až nakonec.
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka