Koktejl: Do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chuti cappucino. Do poloviny zalijte horkou vodou, pořádně promíchejte a doplňte studeným mlékem. Podle chuti a věku některých obsloužených můžete dochutit sladkým alkoholem.
Pěna: Do uzavíratelné sklenice nasypte dvě lžičky rozpustné kávy a podle chuti cukr (ale nesmíte to přehnat). Nalijte vodu podle toho, kolik pěny chcete, ale musí být v přiměřené míře. Uzavřete, chvilku pořádně míchejte, až vznikne pěna.
Dokončení: Do dvou třetin sklenky (nebo hrnku) nalijte koktejl a doplňte pěnou (musí být čerstvá). Nakonec do pití dejte brčko a můžete podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)