Koktejl: Do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chuti cappucino. Do poloviny zalijte horkou vodou, pořádně promíchejte a doplňte studeným mlékem. Podle chuti a věku některých obsloužených můžete dochutit sladkým alkoholem.
Pěna: Do uzavíratelné sklenice nasypte dvě lžičky rozpustné kávy a podle chuti cukr (ale nesmíte to přehnat). Nalijte vodu podle toho, kolik pěny chcete, ale musí být v přiměřené míře. Uzavřete, chvilku pořádně míchejte, až vznikne pěna.
Dokončení: Do dvou třetin sklenky (nebo hrnku) nalijte koktejl a doplňte pěnou (musí být čerstvá). Nakonec do pití dejte brčko a můžete podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové