Koktejl: Do nádoby nasypte jednu malou lžičku cukru, přidejte plnější lžičku kakaa či čokolády a podle chuti cappucino. Do poloviny zalijte horkou vodou, pořádně promíchejte a doplňte studeným mlékem. Podle chuti a věku některých obsloužených můžete dochutit sladkým alkoholem.
Pěna: Do uzavíratelné sklenice nasypte dvě lžičky rozpustné kávy a podle chuti cukr (ale nesmíte to přehnat). Nalijte vodu podle toho, kolik pěny chcete, ale musí být v přiměřené míře. Uzavřete, chvilku pořádně míchejte, až vznikne pěna.
Dokončení: Do dvou třetin sklenky (nebo hrnku) nalijte koktejl a doplňte pěnou (musí být čerstvá). Nakonec do pití dejte brčko a můžete podávat.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka