Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalijeme tím vejce.
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem