Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalijeme tím vejce.
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem