Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalijeme tím vejce.
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu