Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalijeme tím vejce.
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné