Těsto rozválíme na plát, nakrájíme ho na proužky široké 1,5 cm. Každý proužek namotáme na trubičku určenou k pečení kremrolí. Namotané trubičky dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut. Po vychladnutí sundáme kremrole z trubiček a plníme náplní (cukrářským pytlíkem).
Nivu nastrouháme, promícháme s jogurtem a pažitkou, popřípadě dosolíme a plníme do kremrolí.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku