Do mléka dáme nastrouhanou Nivu, jemně pokrájenou nebo nastrouhanou šunku, vejce, mouku dle potřeby, jemně opepříme a dobře promícháme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme malé množství oleje a naběračkou vlijeme polovinu těstíčka, které rozlijeme po pánvi, osmažíme dozlatova a otočíme osmažit i z druhé strany. To samé uděláme i se zbylým těstíčkem a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem, palačinku můžeme potřít naslano ochuceným tvarohem s nivou, šunkou, bylinkami...
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu