Do mléka dáme nastrouhanou Nivu, jemně pokrájenou nebo nastrouhanou šunku, vejce, mouku dle potřeby, jemně opepříme a dobře promícháme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme malé množství oleje a naběračkou vlijeme polovinu těstíčka, které rozlijeme po pánvi, osmažíme dozlatova a otočíme osmažit i z druhé strany. To samé uděláme i se zbylým těstíčkem a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem, palačinku můžeme potřít naslano ochuceným tvarohem s nivou, šunkou, bylinkami...
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou