Do mléka dáme nastrouhanou Nivu, jemně pokrájenou nebo nastrouhanou šunku, vejce, mouku dle potřeby, jemně opepříme a dobře promícháme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme malé množství oleje a naběračkou vlijeme polovinu těstíčka, které rozlijeme po pánvi, osmažíme dozlatova a otočíme osmažit i z druhé strany. To samé uděláme i se zbylým těstíčkem a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem, palačinku můžeme potřít naslano ochuceným tvarohem s nivou, šunkou, bylinkami...
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta